fredag 23 december 2011
2011 lider mot sitt slut!
Ja då börjar vi närma oss Julen och Nyår! Det är ett år som har innehållit många nya och intressanta möten. Det har varit både i den politiska som i den privata miljön jag fått möjligheten att få vara med om denna resa som 2011 varit. Ja för det har verkligen varit en resa med insikt i olika verksamheter, och lärdom med en spridning imellan Migrationsverket till hur det är att verka i en stark majoritet i en liten kommun (Hylte kommun). Tyvärr så har ju mina inlägg blivit lite färre då tiden inte riktigt räckt till, även en viss sekretess råder i vissa ärenden som gör det omöjligt att skriva om. Det är och ska så också vara då det gäller sekretessen. Så det är inte att jag inte haft något intressant att skriva om, snarare tvärtom, eller vissa möten som givit mig nya och spännande kontakter som jag ser framimot att utveckla ännu mer inför framtiden. Det har även blivit betydligt fler uppdrag som jag åtagit mig, och vilket jag inte ångrar utan endast ser som att jag kan bidra till att fler kan få leva ett rikt och innehållsrikt liv. Jag är övertygad om att 2012 kommer bli ett minst lika spännande och intressant år, och ser framimot detta även om det också innebär att jag blir äldre (ålder ändå bara en siffra på ett papper). Och jag hoppas och tror att vi lyckas få alla dessa människor som säger sig tänka "Liberalt" också börjar stödja oss aktivt. Vi behövs in i framtiden. Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År
onsdag 14 december 2011
Utvecklings och Landsbygdspolitik!
En bra regional utvecklingspolitik bygger eller ska bygga på att det skapas förutsättningar för en hållbar tillväxt och god servicenivå i hela landet. I detta så blir och kommer då även en Landsbygdspolitik in som en viktig del för att kunna uppfylla målen i den Regionala utvecklingspolitiken. Målen för en landsbygdspolitik ska vara en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling av landsbygden. Det omfattar en hållbar livsmedelsproduktion, sysselsättning på landsbygden, hänsyn till regionala förutsättningar och uthållig tillväxt. Det visar sig ganska snabbt att dessa bägge! utvecklings och landsbygdspolitik går hand i hand. Men vad många glömmer bort är att tex hästar och hästhållning genererar intäkter till jordbruket på i storleksordningen 2,6 miljarder kronor om året. Det visar sig även att hästar och hästhållning har en stor betydelse för utvecklingen av landsbygden. Hästintresset kan också utgöra en drivkraft att flytta från stad till landsbygd och på det viset bidra till landsbygdsboende samt upprätthållandet av en godtagbar servicestruktur. Även en stor del av de verksamheter som tillsammans utgör hästnäringen bedrivs på landsbygden med eller utan koppling till det tradionella jordbruket, vilket i sin tur ger småföretagande inom hästnäringen på landsbygden möjligheter att kunna bo kvar, verka aktivt på landsbygden. Därför är det nu viktigt att hästens och hästföretagandets bidrag för utvecklingen av svensk landsbygd erkänns.
tisdag 6 december 2011
Se möjligheterna!
Det pratas ofta om att småkommuner på landsbygden har problem med utflyttning, få personal med rätt kompetens ja listan kan göras lång. Det är viktiga frågor som berör och om en kommun kommer kunna överleva på sikt. Men tyvärr läggs för mycket fokus på varför och politiskt käbbel, vem som har de bästa ideerna, vad gör grannkommunerna. Istället bör vi titta på våran egna kommun och se vilka möjligheter vi har, vad vi är bäst på. Då tror jag många knutar kommer att lösas och vi går framåt. Det låter ju enkelt och varför har vi inte gjort detta då? Jo riktigt så enkelt är det ju inte alltid, först tror jag vi som folkvalda politiker måste bli mer positivt inställda imot varandra, lyssna, förstå och bli mer ödmjuka. Tyvärr så blir det allt för ofta att oppositionen kritiserar de styrandes förslag, och tvärtom istället för att se till kommunens bästa och helheten. Det kan även vara personkemin som inte alltid funkar! och då är det viktigt att se till och försöka lösa detta istället för att det ska drabba hela kommunen. Sedan kan man inte som politiker och man allt för ofta hör tror sig kunna allt, man måste även vara lyhörd och kunna lyssna på personal, boende, invånare och politiska motståndare. Fixar vi en del av detta och börjar se möjligheter så är jag övertygad om att många småkommuner kommer kunna hitta sina egna vägar till att utvecklas, växa och gå en ljus framtid till mötes. Ta bara detta enkla mötet som du många gånger bara kan få vara med om i en småkommun, du handlar mat i den enda lokala mataffären med den högsta politikern i din kommun, du är på samma bygdegårdsfest som kommunlrådet, alltså vi har så mycket närhet och positivt i en liten kommun som många andra storkommuner endast kan drömma om att lyckas med. Så sträck på er och låt oss göra något bra av att vara en liten kommun, låt oss se möjligheterna!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)