onsdag 19 september 2012

Ideella organisationer!

Att bli utsatt för ett brott kan i många fall vara en traumatisk upplevelse oavsett ålder! och i brottets natur ligger en kränkning av individen vilket ofta är många gånger värre än den fysiska skadan eller den materiella förlusten.
Men rättsväsendet fungerar bara om brottsoffer vågar berätta vad de har varit med om! vilket innebär att ett brett och grundmurat stöd för brottsoffer är en angelägenhet för hela samhället.
Brottsofferperspektivet måste genomsyra hela rättskedjan.
Brottsofferjouren är en av de ideella organisationer som verkar för att hjälpa och stödja människor som drabbats av brott.
Dessvärre kan man många gånger märka att det tycks viktigare att stötta och stödja de tidigare kriminella och dess återanpassning i samhället, vilket i sig också är viktigt.
Brottsofferjourens verksamhet är i många avseende både läkande och förebyggande! och genom att värna om de som utsatts för brott kan adekvat hjälp i rätt tid motverka behovet av annan stödhjälp senare i livet.
Detta gör brottsofferjouren till en mycket sund investering där varje satsad krona från kommunerna kan leda till en besparing som överstiger det insatta värdet många gånger om, likaväl som det satsas på de tidigare detta kriminella och dess återanpassning i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar