söndag 2 juni 2013

Hur realistiskt är Miljöpartiet?

På Miljöpartiets kongress så beslutades om en lagstiftning för 35 timmars arbetsvecka.
Är verkligen det något realistiskt och hur ansvarsfullt är det igentligen?
För ifall man vänder blickarna söderut och tittar hur det ser ut i Frankrike så infördes detta i februari 2000.
Vad har hänt där då?
Jo det blev ett fiasko, det blev inga fler jobb, pensionsinbetalningarna blev och blir per automatik mindre vilket ger sämre pensioner och den franska industriella effektiviteten och konkurrenskraften har sackat efter på alla områden, i stort sett mot alla länder.
Är det verkligen detta Miljöpartiet vill och tycker skulle vara bra för Sverige?
Det som är mer intressant är att Frankrike efter nära 15 år fortfarande inte har mäktat med att anpassa sig till realiteterna och kunnat konstatera att 35-timmarsvecka inte funkar.
Man kan ju också kolla arbetslösheten som ofta nämns som om att vi i Sverige skulle ha den värsta.
Man kan ju bara  konstatera att det land som Miljöpartiet vill att vi ska anpassa oss och system till så visar färsk (Arbetslöshetsstatisktik från EU för april) att den franska nu är uppe i 11% vilket motsvarar 3,3 miljoner människor (Dubbelt så mycket som den tyska) och den svenska ligger på 8,4%.

Alltså hur kommer en ev valkampanj se ut med Miljöpartiet? och debatterna om arbetslinjen kontra ledighetslinjen?
Och hur ansvarsfullt kommer väljarna känna inför detta? men som sagt detta överlåter jag till dem som är Miljöpartister och ombud som valde att köra över partiledningen med röstsiffrorna 169-50.
Och att man vill införa/importera något som visat sig vara ett snart 15 år långt misslyckande i Frankrike känns märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar