torsdag 2 augusti 2012

Vi har glömt bort det viktigaste!

Vi pratar ofta och mycket om Sveriges välstånd! men sällan eller aldrig om vem som byggt upp det.
För sanningen är ju den att det är kreativa företagare och kreativa anställda som genom att skapa resurser som kunnat beskattas som vårt välstånd har byggts upp.
Men hur kommer då framtiden att se ut för att vi ska klara den framtida utvecklingen och välståndet?
För det hänger ju ihop med hur duktiga vi är på att utveckla konkurrenskraftiga företag! som nu och i framtiden kommer möta en tuff konkurrens från främst Asiatiska företag.
För kommer inte de svenska företagen och dess anställda klara av att skapa resurser, utveckla samhället så kommer vi inte klara av att bibehålla det Svenska välståndet.
Och man ska vara noga med att det är inte politik och politiker som bygger välstånd! Vi fördelar, prioriterar de gemensamma tillgångar som byggts upp av skattemedel.
Men vi måste via politik och politiker skapa ramvillkor via lagstiftningsprocessen, som gynnar och skapar möjligheter för en växande, konkurrensskapande och utvecklingsmöjlighet för det svenska företagandet.
En avgörande roll spelar finansieringsfrågorna! men det är inte säkert att det är en ökad lånevolym från exempelvis Almi som behövs, det kan även vara en förbättring av trygghetssystemen och förenkling av övergång från anställd till företagare som också skulle kunna ha en avgörande betydelse.
Detta är också något som vi måste ta på stort allvar! för vi vill väl även i framtiden ha ett Svenskt välstånd med kreativa företag och kreativa anställda.

1 kommentar: